Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

WERKPAKT keurmerk voor Zon-Ex te Enschede

15-11-13

Belinda van Oenen, directeur Zon-Ex te Enschede heeft op 1 november jl. in het stadhuis van Enschede van de wethouder Patrick Welman,  het Werkpakt keurmerk mogen ontvangen. “Ik ben super trots dat wij dit Werkpakt keurmerk mogen ontvangen, een erkenning voor ons actief sociaal ondernemerschap dat wij als een vanzelfsprekendheid zien”, aldus van Oenen.

De Gemeente Enschede verstrekt het Werkpakt keurmerk aan werkgevers die, samen met de gemeente en andere partners, aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden en daarbij optreden als ambassadeur en betrokken partner. 

Zon-Ex is vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie actief met duurzaam ondernemen.  Er is ruimte voor stageplaatsen en klimoppers maar ook heeft Belinda van Oenen, als interim voorzitster van het Euregio bedrijvenpark, een plan geschreven voor Revitalisering  van het Euregio bedrijvenpark  in combinatie met SROI (Social Return On Investment). Dit plan wordt momenteel ten uitvoer gebracht met het project “ruimte voor parkeren”.

Binnen de brancheorganisatie Romazo Projecten (waar van Oenen voorzitter van is) wordt op dit moment gewerkt aan een plan van aanpak zodat ieder aangesloten bedrijf haar MVO activiteiten in kaart kan brengen en er een duidelijk stappenplan gemaakt kan worden zodat erop verschillende punten verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Zon-Ex is niet allen actief met het sociaal ondernemerschap maar ook bewust van het milieu. Als lid van AluEco bevordert zij duurzaamheid door o.a. het zorg  te dragen voor marktconforme recycleketens.  Met  toepassingen van HR zonwering  kan er energie bespaard worden en het leefcomfort verhoogd worden. Natuurlijk wordt er aan afvalscheiding gedaan, kunnen  er EPN berekeningen worden gemaakt en wordt er verantwoord ingekocht.