Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

Zonwering en gevelbekleding volgt curve van gebouw

27-09-16 Renson biedt nieuwe architecturale perspectieven met gebogen lamellen


De architecturale grens tussen de residentiële en de projectmarkt vervaagt. Het gevolg is een kruisbestuiving die zorgt voor tal van nieuwe invalshoeken, originele oplossingen en uitdagende ontwerpen voor beide doelgroepen. Een groeiende vraag naar gebogen aluminium gevelbekleding en structurele zonwering is daarvan een rechtstreeks gevolg. Renson speelt daarop in met een architecturale oplossing met gebogen lamellen.

 

Gevelbekleding: binnen en buiten, industrieel en residentieel
Een wand bekleed met aluminium lamellen is niet alleen duurzaam, maar oogt vooral ook heel strak. Zeker wanneer ook deuren, ramen en garagepoorten zo goed als onzichtbaar geïntegreerd zijn. Dat Renson van die lamellen ook gebogen uitvoeringen kan aanbieden, zorgt voor heel wat nieuwe mogelijkheden, zowel binnen- als buitenshuis. Uitgangspunt blijft hetzelfde: de lamellen zitten stevig vastgeklikt op verticale profielen en kunnen dienen om installaties aan het oog te onttrekken zonder in te boeten aan vrije luchtdoorlaat, maar net zo goed om die te beschermen tegen regen, wind en ongedierte en akoestisch af te schermen. Los daarvan komt het design van het lamelprofiel uiteraard ook esthetisch mooi tot z’n recht, zelfs in interieurs benadrukt met indirecte belichting.

 

Zonwering volgt de vorm van elk gebouw
Wie structurele zonwering (een vaste luifel boven het raam of lamellen of schuifpanelen voor de ramen) verkiest boven doekzonwering, gaat sowieso al resoluut voor een architecturale eyecatcher. Met gebogen vormen in de uitwerking van een gebouw is het dan een absolute meerwaarde dat die aluminium structuren de vorm van het gebouw volgen. Dat Renson z’n aluminium lamellen kan buigen tot een minimum straal van 500 mm maakt nog meer ideeën in de praktijk realiseerbaar.

 

Uitgebreid machinepark en projectteam voor alle maatwerk
Met een oplossing voor elke gebogen toepassing in de architectuur, speelt Renson in op de groeiende vraag naar gebogen lamellen voor gevelbekleding en zonwering. Getuige daarvan referenties met Linius lamellenwanden en Icarus en Sunclips zonweringsluifels. Renson zet daar duidelijk ook verder op in, want naast een aangepast machinepark, werkt het ‘Customized Solutions through Innovations’-team van Renson ook voor gebogen toepassingen als deze voor ieder project een oplossing op maat uit.