Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

AluEco tekent Green Deal Cirkelstad Utrecht

20-06-16

Op vrijdag 17 juni heeft AluEco, samen met de Rijksoverheid en 40 andere partijen, de Green Deal Cirkelstad Utrecht ondertekend. Hiermee verklaren zij zich te zullen inzetten voor steden zonder afval, zonder uitval. 

 

Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. De materialen worden weer toegepast in nieuwe producten met een gelijkwaardige toepassing. Geen afval dus. Het werk wordt tevens verricht met de mensen uit de stad. Zij komen met inspiratie over hoe zij willen wonen, nemen initiatief tot wijkactiviteiten of worden uitgenodigd voor leer-, of werkplekken bij de betrokken (markt)partijen. Geen uitvallers dus.

 

Met koplopers op het gebied van circulaire economie worden projecten gerealiseerd, door kennis te ontwikkelen, te delen en te borgen, om op te kunnen schalen. Doel is om zo tot een aantoonbare en door de markt gedragen versnelling te komen naar een circulaire bouwsector en gebouwde omgeving. Onder leiding van Jacqueline Cramer, oud VROM-minister, ontstond een kennisagenda om structureel onderzoek op te zetten. AluEco doet verscheidene onderzoeken op het gebied van circulaire economie, waaronder het onderzoek naar recycling in de metalen gevelbouw in samenwerking met bedrijven uit de gevelindustrie.

 

Over AluEco

AluEco is een uniek samenwerkingsverband tussen systeemleveranciers en gevelbouwers. De stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de VAS (Alcoa|Kawneer, Reynaers, Hueck en SAPA), Schüco en de gevelbouwbedrijven verenigd in de VMRG (brancheorganisatie voor de gevelindustrie). Al enkele decennia werkt AluEco aan een duurzaam milieu. Ooit is AluEco gestart vanuit de onbekendheid die er in de markt was over het materiaal aluminium. Inmiddels valt de gehele internationale trend rond duurzaamheid binnen de taakstelling van AluEco.