MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Eerste exemplaar Facades boek 2018 uitgereikt aan winnaar Gebouw van het jaar

22-05-18

Op 18 mei jl. overhandigde Bram Entrop, directeur van de VMRG, het eerste exemplaar van het boek Façades 2018 aan Team V Achitectuur, winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018. Irène Horvers en Jeroen van Schooten, architecten van Het Gelders Huis in Arnhem, nam het boek namens Team V Architectuur in ontvangst. Het Gelders Huis is gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. Blitta B.V. is de VMRG-gevelbouwer van dit project.

Façades 2018 bestaat uit 162 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten en geeft met veel fraaie foto’s een mooi overzicht van projecten die de afgelopen twee jaar opgeleverd zijn.

Duurzaamheid
In deze tiende uitgave van het Façades boek staat de circulaire economie centraal. Dit komt terug in de artikelen en ook bij de projecten is er steeds meer aandacht voor circulariteit. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd. Ook winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar, Het Gelders Huis in Arnhem, is gerealiseerd onder het VMRG-Keurmerk. Sinds juli 2016 kan een architect of professionele opdrachtgever eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar de VMRG-Kwaliteitseisen. Het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. De nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden wel ruimte om het VMRG-Keurmerk voor te schrijven.

Online versie
Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Wilt u Façades 2018 in boekvorm voor € 25,- (excl. BTW en verzendkosten) bestellen? Klik dan hier! 

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van interessante en inspirerende projecten? Meld u dan aan voor onze inspiratienieuwsbrief!