NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

Gevelbouw actualiseert Nationale Milieudatabase

10-04-14

Gevelbouworganisatie VMRG heeft gevalideerde milieugegevens van stalen gevelelementen toegevoegd aan de Nationale Milieudatabase. Met de al opgenomen actuele data van aluminium gevelelementen, staan metalen gevels nu compleet en actueel in deze database. 

Daar waar eerder ongedefinieerde en ongekwalificeerde gegevens van internationale databases gebruikt werden, bewijst de Nationale Milieudatabase van Stichting Bouwkwaliteit (SBK) nu haar nut en waarde. De gevelindustrie definieerde een set aluminium en stalen gevelelementen die representatief is  voor een groot deel van de metalen gevelbouw. Uit de gegevens  blijkt dat er door praktisch oneindige recyclebaarheid sprake is van een gesloten kringloop. De Levenscyclusanalyse (LCA) berekeningen volgen de Nationale Bepalingsmethode en zijn gevalideerd binnen de systematiek van SBK.

De VMRG zet hiermee een nieuwe stap in duurzaamheid en communiceert hierover vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Moderne geveltechnologie is niet alleen maatgevend voor de kwaliteit van duurzaamheid van gebouwcomponenten, maar ook voor die van het functionerende gebouw. De VMRG gevelbouwers zien dit als een competitief voordeel, zowel nationaal als internationaal. Ook vindt de VMRG dat duurzaamheid een bron is voor innovatie en voortdurende verbetering.