Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

Vele ontwikkelingen in oppervlaktetechniek op Surface 2014

27-06-14

Oppervlaktebehandeling van materialen wordt toegepast om producten meerwaarde te geven zoals een langere levensduur, een betere verkoopbaarheid of extra functionaliteit. Het vakgebied is continue in ontwikkeling zoals de toepassing van nanotechnologie, 3D printing, lean productie management, smart coatings en inspelen op regelgeving m.b.t. werken met gevaarlijke stoffen (Reach), Chroom6 en NEN-EN 1090. Deze ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod op Surface 2014, de grootste specialistische vakbeurs voor oppervlaktetechnieken van materialen in
de Benelux, die plaatsvindt van 7 t/m 9 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. 

Op de beurs staan beleving, innovatie en informatie centraal. Op de expositie over bewust kleurgebruik (effect van kleur op gedrag, veranderen kleur a.g.v. lichtintensiteit) en het SurfaceLab kan de bezoeker zelf ervaren wat nieuwe mogelijkheden voor producten kunnen betekenen. M.b.v. al dan niet zelf mee te nemen samples kan men ook inzicht krijgen hoe op kwaliteit beoordeeld en gestuurd kan worden. Surface Solutions toont concrete voorbeelden van uiteenlopende oppervlaktebehandelingen per thema gerangschikt zoals lage footprint, onderhoudsvriendelijk, slijtvast, corrosiewerend, hittebestendig, hygiënisch, hechting en intelligente lagen.

De innovatie expositie van de ION Borghardt Award toont vooruitstrevende oplossingen van industriële oppervlaktetechnieken waarbij ‘ketenoptimalisatie’ en ‘meerwaarde innovatie voor de markt’ belangrijke criteria zijn. Er zijn themapleinen voor ‘reiniging als kwaliteitsverhoging’ en precisietechniek. Tussen het aanbod van de ongeveer 200 exposanten is veel nieuws te vinden.
Een sealing die rvs bevestigingsartikelen gemakkelijk doet monteren, een reinigingsmiddel dat zelfs bij keramiek tot diep in de poriën binnendringt (o.a. voor de levensmiddelenindustrie), plasma reiniging voor betere hechting en een nieuwe coatings bestand tegen grote temperatuurwisselingen. 

Surface 2014 biedt uiteindelijke opdrachtgevers (OEM’ers) en de branche een volledig overzicht van de oppervlaktebehandelingen van materialen zoals kunststof, staal, hout, RVS, zink, titaan, glas, beton, aluminium en keramiek. Bedrijven op het gebied van o.a. anodiseren, galvanotechniek, warmtebehandeling, vlakleppen, thermisch verzinken, duplex behandelingen, thermisch spuiten, opdamptechnieken, etsen, coaten, folietechnieken en chemisch etsen exposeren hun specialisme. Daarnaast presenteren toeleveranciers van grondstoffen, installaties en hulpmiddelen zich. 

Surface 2014 is een initiatief van ION, de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van ondermeer FOCWA, M2i, Zinkinfo Benelux, VVVF, Stichting BNK, BNO,OGOS, BvM, OnderhoudNL en VMRG.