Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

«« Terug

VMRG-Keurmerk Official Partner van de BNA

28-01-16 VMRG-Keurmerk steunt BNA Beste Gebouw van het Jaar

Het VMRG-Keurmerk is Official Partner van de BNA. Dit zijn de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus, BNA, en de branchevereniging voor gevels en gevelelementen, VMRG, overeengekomen. Het VMRG-Keurmerk was het afgelopen jaar al co-sponsor van BNA ‘Beste Gebouw van het Jaar’ en is dit ook voor 2016. De samenwerking tussen de beide brancheverenigingen gaat dit jaar met dit partnership nog een stap verder.

 

Bij het Beste Gebouw van het Jaar staat excellentie in brede zin centraal. Hier sluit het kwaliteitskeurmerk voor gevels, het VMRG-Keurmerk, naadloos bij aan. Ook de aangesloten bedrijven van beide brancheverenigingen, namelijk architecten en gevelbouwers en -toeleveranciers werken samen, waardoor beide organisaties veel raakvlakken zien waarop ze kunnen samenwerken.

 

Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG: “Samenwerking tussen ontwerpers, architecten en de gevelindustrie is onontbeerlijk en noodzakelijk. Door de snelle ontwikkeling van geveltechnologie en architectuur is intensieve samenwerking gewoon nodig om topprestaties te leveren. Gevels zijn voor gebouwen natuurlijk ook een fantastische mogelijkheid tot expressie van de creativiteit van de architect. Gebouwen ontlenen hun esthetische waarde en karakter voor een groot deel aan het uiterlijk van de gevel. Beide professies dragen hier simultaan aan bij.”  

 

Fred Schoorl, BNA-directeur: “De architectenbranche is ingrijpend en blijvend veranderd: andere opdrachtgevers, nieuwe behoeftes bij gebruikers en verdergaande hybridisering van bureaus. Daarbij past de ambitie om samen met andere partijen te kijken waar de bundeling van krachten meerwaarde oplevert. VMRG is die onafhankelijke partij die state of the art technologische kennis heeft over gevels en materialen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.” 

 

Over het VMRG-Keurmerk
Het VMRG-Keurmerk staat voor gegarandeerde kwaliteit in gevels. De eisen die te vinden zijn op de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl vormen de basis voor het keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk worden regelmatig op deze eisen gekeurd. Samenwerking met gevelbouwers met het VMRG-Keurmerk biedt architecten zekerheid van kwaliteit. 

 

Over de BNA
Bijna 1200 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA werkt aan het versterken van bureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde leveren voor opdrachtgevers en maatschappij. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.