Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

«« Terug

VMRG-Keurmerk steunt BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017

23-03-17 Negen gebouwen in de race voor de titel

 

Evenals de twee voorgaande jaren steunt het VMRG-Keurmerk BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017. Na een rondgang door heel Nederland langs 21 geselecteerde gebouwen (uit 113 inzendingen) heeft de jury 9 gebouwen genomineerd. De Jurywinnaar, Publiekswinnaar, Categoriewinnaars en Eervolle Vermeldingen voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017 worden op 19 mei bekendgemaakt in ASR Utrecht. Stemmen voor de Publieksprijs kan via www.gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2017


De genomineerde gebouwen
De negen genomineerde gebouwen zijn verdeeld over vier categorieën. In de categorie Identiteit & Icoonwaarde zijn dat Museum Voorlinden in Wassenaar, het Stadhuiskwartier Deventer en OV Terminal Breda. Leefbaarheid & Sociale Cohesie wordt vertegenwoordigd door De Flat in Amsterdam Bijlmer, woongebouw De Smaragd in Amsterdam Oost en sportcentrum De Rozenburcht bij Rotterdam. Onder de noemer Stimulerende Omgevingen werden het hoofdkantoor van kinderwagenproducent Joolz in Amsterdam Noord en het SintLucas (v)mbo College in Eindhoven genomineerd, in de categorie Particuliere Woonbeleving het wooncomplex Agaathhof in Groningen.


Tastbare meerwaarde voor mens en maatschappij
De zeskoppige vakjury wordt voorgezeten door bestuurder en oud-politicus Hans Wijers. “De Nederlandse architectuur is als Nederland zelf: heel divers”, aldus Wijers. “De genomineerde gebouwen zijn hier het gematerialiseerde bewijs van. Er viel zonder meer wat te kiezen, de meerwaarde van architectuur voor mens en maatschappij is bij elk van de gebouwen tastbaar.” BNA-directeur Fred Schoorl: “De genomineerde gebouwen onderstrepen dat het niet gaat om het meest spectaculaire maar het beste gebouw. Dat laten zien aan opdrachtgevers en het grote publiek kan architecten, opdrachtgevers en anderen inspireren of tot reflectie dwingen: zijn we wel de goede dingen aan het maken en waarom is bouwkwaliteit cruciaal voor onze kwaliteit van leven en werken?” Bert Lieverse, directeur VMRG: “Juist omdat het hier om kwaliteit gaat en kwaliteit van gevels zich vertaalt in esthetiek en comfort, is dit reden voor het VMRG-Keurmerk om BNA Beste Gebouw van het Jaar te steunen. Het VMRG-Keurmerk staat voor kwaliteitsgevels en wordt door architecten in het bestek voorgeschreven, zodat de opdrachtgever gegarandeerde kwaliteit krijgt.”

 

Het VMRG Keurmerk is official partner van de BNA en co-sponsor van BNA Gebouw van het Jaar 2017.