Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

«« Terug

VMRG Kwaliteitseisen 2017 uitgebreid

03-10-16 Nieuw: Binnenzonwering, glasdaken en aluminium composietpanelen

 

Vanaf 1 oktober 2016 staan de nieuwste VMRG Kwaliteitseisen weer online. De eisen worden voortdurend aangepast aan nieuwe normen en regelgeving, aan de laatste stand der techniek en ze worden steeds uitgebreider. Binnenzonwering, glasdaken en aluminium composietpanelen zijn de belangrijkste toevoegingen die in de nieuwe 2017 versie zijn opgenomen. De eisen gaan per 1 januari 2017 van kracht, maar kunnen in onderling overleg eerder van toepassing verklaard worden.

 


De VMRG Kwaliteitseisen zijn de eisen die gesteld worden aan het VMRG-Keurmerk. Gevels en gevelelementen die geleverd worden door bedrijven met dit keurmerk voldoen gegarandeerd aan de eisen die te vinden zijn op de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl. Deze bedrijven worden hierop ook door een onafhankelijke organisatie gekeurd. Alle gevelbouwers die aangesloten zijn bij de VMRG hebben het VMRG-Keurmerk.

 


VMRG-Keurmerk
Vanaf 1 juli jl. mag het VMRG-Keurmerk volgens de aangepaste aanbestedingswet voorgeschreven worden in bestekken. Zo weet een opdrachtgever zeker dat hij een kwaliteitsgevel geleverd krijgt. De VMRG vindt het belangrijk dat alle onderdelen van een gevel een hoog kwaliteitsniveau hebben. Steeds meer producten die onderdeel zijn van de gevel worden daarom beschreven in de VMRG Kwaliteitseisen. Voor het beschrijven van de eisen worden naast de gevelbouwers die deze producten moeten inkopen ook de leveranciers en producenten van deze producten betrokken. Een technische commissie buigt zich regelmatig over het up to date houden en aanvullen van de eisen.

 


Binnenzonwering
Zonwering is steeds meer een integraal onderdeel van de gevel. Om die reden maakte buitenzonwering al enkele jaren onderdeel uit van de VMRG Kwaliteitseisen. Nu is daar binnenzonwering aan toegevoegd. Bij de VMRG zijn ook zonweringsspecialisten aangesloten. Deze bedrijven vormen de groep VMRG Zonwering. Deze bedrijven zijn allemaal gekeurd op de VMRG Kwaliteitseisen Zonwering. Tot nu toe waren dit eisen voor buitenzonwering. Samen met technische specialisten uit deze groep bedrijven zijn hier nu kwaliteitseisen voor binnenzonwering aan toegevoegd. In de toekomst worden zonweringsbedrijven dus niet alleen op buitenzonwering, maar ook op binnenzonwering gekeurd.

 


Glasdaken
Ook nieuw in de VMRG Kwaliteitseisen is een hoofdstuk over glasdaken. Op glasdaken met een stalen of aluminium draagconstructie is de Europese norm NEN-EN 1090 van toepassing. Deze normering is echter voornamelijk constructief bedoeld en mist voor glasdaken enkele wezenlijke onderdelen. Deze zijn opgenomen in de VMRG Kwaliteitseisen. In het hoofdstuk glasdaken is bijvoorbeeld een paragraaf over Sneeuwbelasting opgenomen.

 


Panelen
Panelen is een onderdeel dat recent in de VMRG Kwaliteitseisen is opgenomen. Inmiddels is er een groep van tien VMRG Panelen bedrijven die allemaal gekeurd zijn op de VMRG Kwaliteitseisen Panelen en dit aan kunnen tonen met een VMRG Panelen certificaat. Technische specialisten uit de groep VMRG Panelen bedrijven zorgen ervoor de eisen voor panelen up-to-date gehouden worden en waar nodig uitgebreid worden. Zo is er nu een deel over aluminium composiet platen opgenomen. Dit zijn platen met een buiten- en binnenplaat van aluminium met daartussen een hard kunststof kern.

 

http://www.vmrgkwaliteitseisen.nl/

 

Foto binnenzonwering: Verosol
Foto panelen: MZAllpro