Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

«« Terug

VMRG Zonwering: nieuwe club van professionele zonweringsbedrijven

28-01-15 Gegarandeerde kwaliteit op het gebied van zonwering

VMRG Zonwering is de nieuwe naam van professionele zonweringsbedrijven die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. De eerste tien bedrijven zijn gekeurd door SKG-IKOB Certificatie en kregen uit handen van Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG, het VMRG Zonwering certificaat uitgereikt.

Sinds januari 2014 zijn in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen eisen opgenomen op het gebied van zonwering. Alle VMRG Zonwering bedrijven, te herkennen aan het gelijknamige logo, zijn gekeurd en voldoen gegarandeerd aan deze eisen. Deze bedrijven zijn Gehlen Zonwering, De Groot & Visser Projectzonwering, De Haan Westerhoff Geveltechniek, Hunter Douglas Architectural Projects, Peeters Projectzonwering, Prozon Nederland, Schellekens en Schellekens, Warema Nederland, Wonnink Zonwering en  Zon-Ex.

Professioneel
Belinda van Oenen, directeur van Zon-Ex, een van de VMRG Zonwering bedrijven,  is trots op deze groep bedrijven: “De eerste groep gekeurde bedrijven bestaat uit professionele projectzonweringsbedrijven. Deze  bedrijven zijn gespecialiseerd  in het leveren en monteren van zonwering- en daglichtregeling voor utiliteit-, renovatie-, en woningbouwprojecten.” Haar motto is om de professionaliteit van de club VMRG Zonwering verder uit te bouwen en continu bezig te zijn met nieuwe ontwikkelingen. Van Oenen: “Sinds 2012 zijn deze tien bedrijven collectief aangesloten bij de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevels. Kennisdeling leidt tot kennisvermeerdering en dat is nodig in onze toekomstige gebouwde omgeving. Daarom hebben wij destijds besloten om samen te werken met de VMRG.  De projectbedrijven op het gebied van zonwering kunnen kennis delen met de gevelbouwers en vice versa.  Ik zie dit als een strategische samenwerking gericht op een duurzame toekomst. Meer kennis leidt tot innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.”


VMRG-Kwaliteitseisen
“Ook op het gebied van kwaliteit maken wij stappen”, vervolgt Van Oenen. “Wij zijn er trots op dat wij de eerste groep bedrijven zijn die officieel VMRG Zonwering zijn, waardoor het voor de buitenwereld duidelijk wordt dat wij leveren volgens de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Een gevelbouwer met het VMRG Keurmerk die ons inschakelt, heeft hiermee de garantie dat wij ook leveren conform deze eisen.” Handig is ook dat deze eisen niet meer bestaan uit een  boek, maar uit een website die  voor  iedereen toegankelijk is op www.vmrgkwaliteitseisen.nl. VMRG Zonwering is een groep van professionele zonweringsbedrijven die gegarandeerd kwaliteit leveren. De bedoeling is dat ook fabrikanten van zonwering gekeurd worden en deze mogen dan ook onder de naam VMRG Zonwering opereren.