Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is de eerste vestiging van de… | »

VMRG-lid:
Blitta BV

A'DAM Toren

De A’DAM Toren aan het IJ in Amsterdam, ook wel bekend als de voormalig Shell toren, is in opdracht van aannemer JP van… | »

Van der Valk

Het nieuwe hotelcomplex van Van der Valk langs de A12 bestaat uit 150 luxe kamers en 15 multifunctionele vergader- en… | »

VMRG-lid:
Rollecate Groep

Courtyard

In het Atlas ArenA-complex in Amsterdam Zuidoost realiseerde Bouwbedrijf De Vries en Verburg een nieuw Marriott hotel. Het… | »

MFA de Heerd

In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het gebouw huisvest vier… | »

Tweede deel OV Terminal

Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op 7 december vorig jaar de… | »

VMRG-lid:
Metaglas BV

Restaurant en Leeuwenverblijf Diergaarde Blijdorp

Zowel het leeuwenverblijf als het restaurant zijn Rijksmonumenten die compleet gerenoveerd en aangepast zijn aan de moderne… | »

VMRG-lid:
JM VAN DELFT & ZN

MFA de Heerd

In één jaar tijd is in Heerde Oost een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. Het gebouw huisvest vier… | »

A'DAM Toren

De A’DAM Toren aan het IJ in Amsterdam, ook wel bekend als de voormalig Shell toren, is in opdracht van aannemer JP van… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd tot een foodhall met… | »

VMRG-lid:
H. Baars BV

Façade leasing: i.s.m. TU Delft

Start project: 1 januari 2015

Einde project: 31 december 2015
 
Facade Leasing.jpg
De resultaten van het project in drie hoofdpunten samengevat:
 
  1. Het ontwikkelen van een Een Product Service System (hierna te noemen PSS) georiënteerd bedrijfsplan en een systeemanalyse met definitie bepaling in samenwerking met de toeleveranciers en professionele opdrachtgevers. Daarbij wordt een handleiding ontwikkeld met een uitleg van de praktische toepassing van het systeem. Dit betekent in andere woorden dat alle actoren in de gevelsector/bouwsector aan bod komen en worden uitgewerkt in een bedrijfsplan. In het bedrijfsplan wordt ingegaan op: financiële aspecten, classificatie van stakeholders en waarde georiënteerde markt proposities. De elementen worden tevens in een Business Canvas Model vastgelegd.
  2. Het in kaart brengen van bestaande ontwerp en engineering processen en organisatiemodellen inclusief de stakeholder relaties. Deze zullen op de achtergrond van belang zijn voor de verdere uitwerking van het PSS.
  3. Technische ontwikkeling – een schetsontwerp voor de productconfiguratie voor het implementeren van de systemen. Ofwel het selecteren van in gevel geïntegreerde technologieën, specificaties van de ontwerpparameters en de productieprocessen die hier bij horen. Dit in samenwerking met de toeleverende industrie. De modellen worden voorgelegd aan potentiële klanten, gebruikers, gebouwbeheerders als een essentieel gedeelte van het Business Model Canvas.
Picture credits : Juan F Azcarate Aguerre