NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

B*Mine / Toren 1 Overhoeks

B*Mine Amsterdam: Één partij aan de gevel voor optimale bouwsnelheidAmsterdam heeft er een nieuwe… | »

Entreegebouw Keukenhof

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

JT Bioscoop

Met de komst van de nieuwe JT-bioscoop in Hilversum is één van de grootste en meest geavanceerde… | »

Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

De Generaal, Veenendaal

De Generaal voert de troepen aan

Beide kopgebouwen van het bedrijventerrein Het Vizier, een hoogwaardige zichtlocatie langs de A12 in Veenendaal, zetten de toon voor alles wat er de komende jaren aan gebouwen tussen wordt ontwikkeld. De ene kop is de in het oog springende, multifunctionele kantoor- en bedrijfsruimte De Generaal. De andere kop wordt de aansprekende huisvesting van een gloednieuw Van der Valk hotel/restaurant. Daartussen komt een lange reeks kantoorgebouwen, met welluidende namen als De Vier Grenadiers en De Majoor. Elk met een eigen gezicht. Maar ook elk architectonisch afgestemd op de reeks waarvan zij deel uitmaken, mede door de uniforme zwarte plint onder de gebouwen. Nu al herkenbaar in De Generaal, die de troepen aanvoert.

Compact bouwen betekent minder geveloppervlak en dus ook minder warmteverlies in de winter en opwarming in de zomer. Voorts heeft de Generaal een zodanige noord-zuid situering dat de zoninstraling wordt beperkt. Er is gewerkt met een lamellenconstructie in de gevel zodat op die wijze wordt bijgedragen aan klimaatbeheersing. Door de compacte bouw wordt ervoor gezorgd dat het gebouw zodanig is op te delen in aparte units, dat iedere gebruiker veel daglicht in zijn kantoor krijgt.

Perfecte isolatie
Daarnaast is warmte/koudeopslag (WKO) toegepast voor deze en de toekomstige buurgebouwen. Drie projecten op één installatie om de capaciteit ten volle te benutten. Voorts is sprake van zeer duurzame bouwmaterialen. Bijvoorbeeld om aan de hoge isolatie- en luchtdichtheidseisen tegemoet te komen. De gevels en daken zijn optimaal geïsoleerd door middel van prefab sandwichpanelen.

Als de voortekenen niet bedriegen, dan wordt het een bijzondere familie kantoor- en bedrijfsgebouwen voor het kantorenpark Het Vizier. Er staat er nu nog maar één, maar met de spoedige komst van hotel Van der Valk en het kantorencomplex De Vier Grenadiers zal de eenheid snel duidelijk worden. De Generaal vormt in elk geval het bewijs dat de ingeslagen weg ambitieus is en dat de ambitie ook wordt waargemaakt.