NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Multi Tenant Transport, Schiphol-Oost

Eerste gebouw met LEED Platinum certificaat

De Oskomera Group heeft zich bij dit project bekommerd over de volledige gevelaanpak bestaande uit de achterconstructie, gevelbeplating, beglazing en zonwering. Tevens zijn door Oskomera Solar Power Solutions op het dak zonnepanelen geïnstalleerd. Daarnaast zijn er vier entreepuien geleverd en gemonteerd en zijn er werkzaamheden verricht aan de droogloopbrug van de hoogbouw naar de laagbouw en een aantal borstweringen.

Het nieuwe hoofdkantoor van de beide luchtvaartmaatschappijen valt in de eerste plaats op door zijn vorm en situering. De hoogbouw van vijf bouwlagen en de laagbouw van één bouwlaag hebben beide een boemerangvorm. Ze omvatten gezamenlijk een binnenterrein met tuin, waarin enkele sparingen zitten, waardoor bomen vanuit de onderliggende parkeergarage omhoog komen. De situering van het gebouw is nauwkeurig afgestemd op de omliggende bebouwing en op de inval van zonlicht om de zonwering zo optimaal mogelijk te houden.

Het tweede aspect waardoor Multi Tenant TransPort opvalt, is dat dit het eerste gebouw in Nederland is die een LEED Platinum certificering heeft mogen ontvangen. LEED staat voor the Leadership in Energy and Environmental Design en is een methode om gebouwen op ontwerp, realisatie, gebruikersgemak en beheer te beoordelen op duurzame kwaliteiten. De platinumwaardering is de hoogst haalbare kwalificatie.

Architect van dit duurzame project is Architectenbureau Paul de Ruiter.