Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Parein Retailpark, Beveren

Parein Retailpark voorziet grotendeels in eigen energie

Parein Retailpark kenmerkt zich door 8000 m2 zonne-installatie op lichtgewicht platdakpanelen, die geheel ontworpen zijn door architectenbureau Serge Chiapparo uit Nieuwkerken. Op de plaats waar vroeger de LU koekjesfabriek stond, staan nu acht grote winkels.

Zelfdragende sandwichelementen 
Een belangrijk deel van de daken van deze gebouwen werd gerealiseerd met het X-dek® Longspan paneelsysteem van Kingspan. Deze panelen zijn in zelfdragende sandwichelementen die speciaal werden ontworpen voor grote overspanningen. Hun isolatiekern bestaat uit een milieuvriendelijk hoogrendements PIR hardschuim dat in de trapeziumvormige staalbeplating (107 profiel) homogeen is volgeschuimd. De staalbeplating aan boven- en onderzijde kan geleverd worden in diverse staaldiktes afhankelijk van de gewenste overspanningcapaciteit van het sandwichpaneel.

Groot zonnepanelenpark
Met het oog op de installatie van een aanzienlijk volume zonnepanelen werd er geopteerd voor een verlijmde EPDM-waterdichting bovenop de Kingspan X-dek panelen, aangezien deze amper of geen onderhoud vereist en bovendien een lange levensduur vertoont. In opdracht van en in nauwe samenwerking met energieleverancier Eneco België heeft het Nederlandse Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) ruim 0,6 MWp geïnstalleerd op het dak van deze nieuwbouw. De ruim 2600 STP fotovoltaïsche zonnepanelen nemen ongeveer 8000 m2 in beslag en werden gemonteerd op de door OSPS ontwikkelde Lightbox geballaste aluminium draagconstructies. 

De aangebrachte zonnepanelen wekken jaarlijks genoeg schone elektriciteit op om 150 huishoudens te voorzien in hun elektriciteitsbehoefte. Ze zijn via een decentrale omvormerconfiguratie aangesloten op een laagspanningsinstallatie waardoor deze kan besparen op haar energie-inkoop. OSPS stond in voor de complete engineering, installatie en oplevering van het systeem.