Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Entreegebouw Keukenhof

De wereldwijd bekende bloemententoonstelling Keukenhof heeft een volledig nieuw entreegebouw dat… | »

Stadskantoor Timmerhuis

Stadskantoor Timmerhuis in Rotterdam was een project voor zowel Rollecate als GevelBeheer-… | »

Particuliere woning

De uitdaging en het onderscheidend vermogen van dit ontwerp zocht de architect in de bijzondere… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

JT Bioscoop

Met de komst van de nieuwe JT-bioscoop in Hilversum is één van de grootste en meest geavanceerde… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Sint Nicolaaslyceum, Amsterdam

School reflecteert park

In september 2012 gaat het schoolseizoen voor het Amsterdamse St. Nicolaaslyceum van start in een nieuw gebouw. Het verrijst momenteel op de hoek van de Prinses Irenestraat en de Beethovenstraat, letterlijk op een steenworp verwijderd van de huidige locatie. Een bijzondere school met drie speerpunten – sport, cultuur en wetenschap –, op een bijzondere locatie en met een gevel die al in de ruwbouwfase wordt aangebracht.

Architect Chris de Weijer van DP6 Architectuurstudio: “We hebben uitgebreide modellenstudies gedaan om tot een goede oriëntatie en vormentaal te komen. Samen met adviseurs, klankbordgroep, leerlingen en ouders kwamen we uit op twee modellen en die hebben we gecombineerd uitgewerkt.”

“Het resultaat is een levendig gebouw met zachte vormen dat zich richt op het plein en op het park, en deze buitenruimten ook naar binnen laat komen”, vervolgt mede-architect Richelle de Jong. “Tussen plein en park ligt half verdiept de sporthal met op het dak een basketbalveld. Rechts daarvan leidt een brede trap naar de hoofdentree. Dat zijn twee buitenruimten die leven en de trap kan evengoed een podium zijn.”

Lees verder... (artikel Gevelbouw)