Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Lely Campus, Maassluis


Integrale samenwerking

Het nieuwe bedrijvencomplex van de Lely Groep in Maassluis is onderscheiden met het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL 5 sterren binnen de segmenten Kantoren en Industriegebouwen. De ‘greenest innovation campus’, zoals Lely haar nieuwe onderkomen heeft betiteld, heeft een omvang van 7,5 hectare, is ontworpen door architect Machiel Hopman, van het Rotterdamse architectenbureau en uitgevoerd door Dura Vermeer.  

De uiterst energiezuinige bedrijfshal van 22.500 m² BVO groot, waarin Lely haar melkrobots assembleert, behaalde een puntenscore van 88.32%. Het kantoor van 10.500 m² BVO scoorde in totaal 85,32%.  Het behalen van een hoog duurzaamheidsniveau is volgens ConsortArchitects een kwestie van slim ontwerpen en in vroeg stadium alle disciplines samenbrengen in een ontwerpteam. In de Lely Campus werden ontwerp, technische installaties, constructiemethodes en ICT-technologieën op doelgerichte wijze ontworpen en toegepast. Het totale integraal opgezette energieconcept bespaart tot wel 60% aan CO2 emissies ten opzichte van de EPC-norm. Door het dak van de bedrijfshal als parkeerplaats in te zetten, wordt door meervoudig ruimtegebruik  ruim 20.000 m2 aan grond bespaard. Duurzame winst ligt ook in de zorgvuldig afgestemde integratie van de campus in het bestaande landschap. ConsortArchitects en Dura Vermeer werkten in de uitvoeringsfase integraal samen.

De Groot & Visser BV heeft alle aluminium vliesgevels met alle verschillende glassoorten, voor zowel het kantoor als de bedrijfshal geleverd. Rollecate leverde de stalen binnenkozijnen voor dit project. Schüco is de leverancier van de vliesgevelsystemen en AGC Glass leverde het glas voor het project.

Opdrachtgever: Lely Groep, Maassluis
Architect: ConsortArchitects, Rotterdam
Aannemer: Dura Vermeer Groep BV, Rotterdam
Gevelbouwer: De Groot & Visser, Gorinchem
Vliesgevelsystemen: Schüco Nederland BV, Mijdrecht
Glasleverancier: AGC Glass, Heerlen

92030b936c.jpg