Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Hoofdkantoor Scheuten, Venlo

Architect:  Hay Steegh, Venlo
Opdrachtgever:  Scheuten Estate   
Gevelbouwer:  DRL Benelux (Oskomera)
Productleverancier:  Scheuten Glas en Scheuten Solar
Oplevering:  juli 2009

Het nieuwe hoofdkantoor van Scheuten is uitgerust met 230 Optisol® (glas-solar-glas) panelen. De zonnepanelen bedekken een oppervlakte van bijna 400 m² en zijn het resultaat van de samenwerking tussen architect Hay Steegh uit Venlo en oprichter Jacques Scheuten. De laatste is vanaf het begin betrokken geweest bij het project en bracht de hoofdcontouren in het ontwerp aan. De belangrijkste uitdaging was het transformeren van een reeds bestaande gevel in een gevel die glas en solar combineert.

De semitransparante zonnepanelen met een hoge esthetische uitstraling fungeren als zonwering en zorgen samen met het gebruikte glas (zonwerend, gelaagd LTA 60, ZTA 31) voor de optimale hoeveelheid daglicht in de achterliggende open kantoortuin. Licht is leven en volgens dit uitgangspunt is het ontwerp tot stand gekomen. Dankzij de ruime hoeveelheid daglicht die door de grote ramen naar binnen treedt, is het binnenklimaat constant en energiek. Dankzij de zonnepanelen als zonwering voorziet Scheuten in een deel van de eigen energiebehoefte. Dit sluit perfect aan bij het duurzame karakter van het bedrijf.