B*Mine / Toren 1 Overhoeks

B*Mine Amsterdam: Één partij aan de gevel voor optimale bouwsnelheidAmsterdam heeft er een nieuwe… | »

JT Bioscoop

Met de komst van de nieuwe JT-bioscoop in Hilversum is één van de grootste en meest geavanceerde… | »

NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Musis Sacrum

De parkdeuren van vijf bij acht meter elk, zijn niet de enige onderscheidende kwaliteit van het… | »

Telesto

Kantorenpaviljoen Telesto aan de Fred. Roeskestraat is een toplocatie in Amsterdam.   Het kantoor… | »

Motel One

Motel One, gelegen op een fraaie locatie recht tegenover de hoofdingang van de RAI te Amsterdam is… | »

Stadskantoor Timmerhuis

Stadskantoor Timmerhuis in Rotterdam was een project voor zowel Rollecate als GevelBeheer-… | »

Restaurant JinSo, Amsterdam

Dineren in de speling van het licht

Restaurant JinSo schittert met glazen gevel en luchtkussendak

Zijn ellipsvormige voorkomen werkt verzachtend tussen de harde lijnen van de gebouwen op de Amsterdamse Arena Boulevard. Zijn transparante gevel zorgt voor een ruimtelijk effect en ellenlange zichtlijnen. En door zijn ‘menselijke’ afmetingen wordt een getrapte overgang gerealiseerd naar de gigantische bouwwerken om hem heen. Achter het ontwerp van Loungebar & Restaurant JinSo zit een glasheldere visie. Een visie waarbij architectenbureau cepezed van haar gebruikelijke hoekige vormen afstapte.

Het schitterende restaurant was midden jaren negentig nog een doosvormig Chinees horecapaviljoen. Toen de Arena Boulevard enkele jaren geleden werd opgeschaald, werd de eigenaar van het paviljoen (SoJin Holding) gevraagd om uit te breiden. Architect Jan Pesman van cepezed, het architectenbureau dat ook al voor het eerste ontwerp tekende, bedacht een 14 meter hoog ovaal gebouw rondom het paviljoen. Het ontwerp behelst een slanke stalen draagconstructie, voorzien van een glazen gevel met verschillende buigstralen en een luchtkussendak van ETFE-folie.

Lees verder... (publicatie in vakblad GevelBouw)


Meer informatie van BRS Building Systems