NOW

Op Park 20|20 verrijst het eerste multi-tenant gebouw: NOW. Het moderne, transparante en duurzame… | »

Strijp S Blok 63

In het creatieve hart van Eindhoven zijn in 2017 aan de Philitelaan drie nieuwe woonblokken met… | »

Van Spaendonckhuis

Mede op basis van een ruime hoeveelheid ervaring in het moderniseren van bestaande bouw verkreeg… | »

MOUT

In een paar maanden is de voormalige Euro-bioscoop - in 1912 gebouwd als luxe autosalon - omgetoverd… | »

Jan Bommerhuis

Het voormalige Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam werd jarenlang gehuurd door de… | »

Vechthaven

Op een prachtig gebied aan de Vecht tussen Maarssen en Oud-Zuilen zijn meerdere riante woningen… | »

Sportpaleis Stappegoor, Tilburg

Architect:  Bo.2 architectuur en stedenbouw, Tilburg i.s.m. Van Hoogmoed Architecten, Tilburg
Opdrachtgever:  Consortium Stappegoor (Synchroon, Crapts, Rabo-Vastgoed) 
Gevelbouwer:  Van Campen Aluminium Productie BV, Lelystad
Oplevering:  mei 2009

Het ontwerp voor dit bijzondere gebouw is gemaakt door een samenwerking van de Tilburgse architectenbureaus Bo.2 Architectuur en Stedenbouw en Van Hoogmoed Architecten. Karakteristiek is de gesloten gevel, waarin strategisch geplaatste perforaties een glimp vrijgeven van de activiteit erachter. Binnenin creëert een grote snede door alle lagen een dynamische ruimte, rond welke het publieke leven zich concentreert.
Aangezien de architect bekend was met de technische mogelijkheden van Van Campen Aluminium, zijn deze verwerkt in de ontwerpfase. Voor Van Campen zat de uitdaging in de radius gebogen aluminium constructie in ovale vormen, dus elke centimeter een andere radius. Daarbij was de straal van de bocht op hun kritisch moment zeer klein. Als men dan een aluminium systeemprofiel met haar vormbehoud kan buigen, is het zeer kritisch. Het materiaal moet namelijk stuiken in de binnenbocht en stretchen/rekken in de buitenbochten, zonder te breken of te golven. Het bijzondere aan dit project was dus de technische uitvoering die zeer moeilijk was, daarom bestaat er vrijwel geen enkel gebouw met een architectonische daglichttoetreding in een aluminium constructie met deze vormen.